New Version 2016-17.

Ο πομποδέκτης FTDX-9000 είναι ένας πρωτοποριακός πομποδέκτης HF/50 MHz κορυφαίας κατηγορίας, σχεδιασμένος από την ομάδα μηχανικών της Yaesu. Το FTDX-9000 διαθέτει απαράμιλλη δυναμική περιοχή για μικρή απόσταση σημάτων, ευέλικτες ρυθμίσεις επιλεκτικότητας λόγω του προηγμένου συστήματος φίλτρων με επεξεργαστή 32-bit DSP, οθόνη ενδείξεων TFT μεγάλης ανάλυσης και υψηλή ισχύ εξόδου. Διατίθεται στις παραλλαγές 200-Watt "D" (Deluxe, πλήρως εξοπλισμένο) και "Contest" (εξοπλισμός σύμφωνα με τις οδηγίες του πελάτη), όπως και στην παραλλαγή 400-Watt, "MP"!

Tο FT DX 9000 χρησιμοποιεί ένα σύστημα ψηφιακού επεξεργαστή σήματος κινητής υποδιαστολής 32-bit στην ενδιάμεση συχνότητα (IF) για να προσφέρει μεγάλη κλίμακα λειτουργιών καταστολής παρεμβολών και ανάκτησης σήματος. Περιλαμβάνεται σύστημα μεταβλητής ζώνης διέλευσης ενδιάμεσης συχνότητας (Variable IF Bandwidth) με προρύθμιση "Narrow", IF Shift, Ψηφιακή Μείωση Θορύβου (Digital Noise Reduction), όπως επίσης και ένα σύστημα παραμετρικού ισοσταθμιστή (Parametric Equalizer "Contour" system) για την επιλεκτική ενίσχυση ή την εξασθένιση τμημάτων της ζώνης διέλευσης της ενδιάμεσης συχνότητας. Κατά την εκπομπή, το εύρος ζώνης είναι ρυθμιζόμενο και οι παράμετροι φωνής στο SSB μπορούν να ρυθμιστούν με ακρίβεια χρησιμοποιώντας το σύστημα παραμετρικού ισοσταθμιστή τριών περιοχών (Three-Band Parametric Equalizer system).

Οι παραλλαγές του FT DX 9000, "D" and "Contest", παρέχουν 200 Watts ισχύος εξόδου με το εσωτερικό τροφοδοτικό, ενώ το FT DX 9000MP παρέχει εκπληκτική ισχύ εξόδου 400 Watts (το τροφοδοτικό είναι εξωτερικό στο μοντέλο αυτό). Όλες οι παραλλαγές επιτρέπουν συνεχή ρύθμιση του επιπέδου πόλωσης του ενισχυτή ισχύος από την πρόσοψη του πομποδέκτη, με μέτρηση του επιπέδου πόλωσης και της θερμοκρασίας της ψύκτρας του ενισχυτή εξόδου, για εύκολη ρύθμιση των παραμέτρων λειτουργίας μεταξύ της τάξης ΑΒ και της τάξης Α. Η έξοδος σε τάξη Α στην παραλλαγή ΜΡ είναι 100 Watts, ενώ είναι 75 Watts σε τάξη Α στις παραλλαγές D and Contest.

Tο FT DX 9000 είναι ο μόνος ραδιοερασιτεχνικός πομποδέκτης HF που παρέχει τη δυνατότητα λειτουργίας Full Duplex όταν χρησιμοποιείται σε δυο διαφορετικές μπάντες. Έτσι, σε ένα contest, μπορείτε να καλείτε CQ στα 10 m ενώ ταυτόχρονα να λαμβάνετε στα 20 m, αναζητώντας νέα multipliers! Αυτή η μοναδική δυνατότητα υπάρχει μόνο στο FT DX 9000!

Η οθόνη TFT 6.5 ιντσών του FT DX 9000D παρέχει εύκολη εποπτεία μιας μεγάλης ποικιλίας πληροφοριών κατάστασης και λειτουργίας του πομποδέκτη. Περιλαμβάνεται παγκόσμιος χάρτης με ένδειξη ανατολής / δύσης του ηλίου και ζώνης λυκόφωτος (Grey Line), Logbook, σάρωση ένδειξης SWR σε όλη τη μπάντα, επίπεδο πόλωσης του ενισχυτή εξόδου, θερμοκρασία της ψύκτρας, τάση τροφοδοσίας του ενισχυτή εξόδου, στάσιμα κύματα, κατάλογος καναλιών μνήμης, κατάλογος μενού και (με χρήση ρότορα της Yaesu) ένδειξη της διεύθυνσης του ρότορα και της ταχύτητας περιστροφής του, μαζί με προεπιλογές.

Ένας ευαίσθητος, υψηλής ανάλυσης αναλυτής φάσματος σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα στη μπάντα, με ρυθμιζόμενο εύρος και κέντρο σάρωσης μέσω του μενού. Στη σελίδα του ρότορα, χρησιμοποιείστε το πληκτρολόγιό σας (δεν παρέχεται) για να εισάγετε το γεωγραφικό σας μήκος και πλάτος, ώστε το FT DX 9000 να σχεδιάσει έναν χάρτη μεγίστου κύκλου του Κόσμου, με κέντρο την τοποθεσία σας! Υπάρχει επίσης μια σελίδα παλμογράφου, ο οποίος παρουσιάζει τις κυματομορφές εκπομπής / λήψης όπως επίσης και ένδειξη φάσματος με «καταρράκτη ("waterfall") για ψηφιακές επαφές με ασθενή σήματα.Tο FT DX 9000 παρέχει τρία φίλτρα πρώτης ενδιάμεσης συχνότητας ("Roofing" filters), επιτρέποντάς σας να επιλέξετε (όποτε θέλετε ή αυτόματα, ανάλογα με τη διαμόρφωση) εύρη ζώνης διέλευσης 15 kHz, 6 kHz, ή 3 kHz. Επιλέξτε το εύρος ζώνης διέλευσης που ταιριάζει καλύτερα με τη διαμόρφωση που χρησιμοποιείτε τη στιγμή εκείνη!

Οι δέκτες του FT DX 9000 έχουν κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας έναν τοπικό ταλαντωτή DDS υψηλής ανάλυσης κι εξαιρετικά χαμηλού θορύβου, με ρολόι χρονισμού στα 400 MHz, για εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου κοντά στο φέρον κύμα. Οι μίκτες υψηλού επιπέδου σημάτων έχουν σχεδιαστεί να δώσουν 3rd-order Intercept Point πάνω από +40 dBm, που σας εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις στις σημερινές συνωστισμένες μπάντες.

Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό του FT DX 9000 είναι ο παραμετρικός ισοσταθμιστής μικροφώνου 3 περιοχών, ανεξάρτητα ρυθμιζόμενος για τους συνδετήρες μικροφώνου στην πρόσοψη (XLR) και το οπίσθιο πάνελ (8-pin)!

Το σύστημα παραμετρικού ισοσταθμιστή επιτρέπει στον χειριστή να ρυθμίσει τη ζώνη διέλευσης κατά την εκπομπή με μεγαλύτερη ακρίβεια σε σύγκριση με άλλα συστήματα ισοσταθμιστών. Μπορείτε να ρυθμίσετε την κεντρική συχνότητα κάθε μιας από τις τρεις ζώνες διέλευσης, το εύρος καθεμιάς απ' αυτές και την ποσότητα ενίσχυσης ή εξασθένησης που θέλετε να υπάρχει σε κάθε μια τους. Αυτό σας επιτρέπει να επιτύχετε τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα και πιστότητα ανάλογα με τη δική σας φωνή και την απόκριση του μικροφώνου σας. 
Κι επειδή μπορείτε να ρυθμίσετε τον ισοσταθμιστή ανεξάρτητα για το μικρόφωνο που συνδέετε στην πρόσοψη και στο οπίσθιο πάνελ, μπορείτε να ισοσταθμίσετε με έναν τρόπο για το DΧ ικό μικρόφωνο στο οπίσθιο πάνελ και διαφορετικά για ένα μικρόφωνο ποιότητας στούντιο στην πρόσοψη.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Πομποδέκτης HF/50 MHz 200W Yaesu FTDX9000D

  • Κατασκευαστής: Yaesu
  • Κωδικός Προϊόντος: CS-FTDX9000D
  • Διαθεσιμότητα: Κατόπιν παραγγελίας.
  • 8.300,00€

  • Χωρίς ΦΠΑ: 6.693,55€

1625 Page Views

Ετικέτες: Πομποδέκτης, Yaesu